2023/24 Activiteiten

In 2023 was de focus gericht op de ontwikkeling bij de Bauzie stam in het Mamberamo gebied in het binnenland van Papua, met name in de gezondheidszorg en onderwijs met eerste focus op het leren lezen en schrijven.

Deze twee programma’s komen onder de leiderschap van Dr. Izak Samay, die via JEM jarenlang ondersteund is om medicijnen te studeren en later te specialiseren als Psychiater.

Een Bauzi jongen is in diezelfde periode mee naar de stad genomen om te leren lezen en schrijven. Paulus Ekia is nu door de overheid als Kepala Desa (Dorpshoofd) aangesteld.

Met zijn hulp is een ander Bauzi gezin uitgekozen om mee te nemen naar de stad. In 2023 werden de ouders voorbereid om in September 2024 een Bijbelschool te volgen. Naast geestelijk onderwijs zullen zij van 2026 leidinggeven aan het onderwijsprogramma in het dorp Fona.

Hun kinderen hebben inmiddels voldoende Indonesisch geleerd om het nationale onderwijs te volgen. Twee van hen zijn inmiddels opgenomen in de zesde klas van de Basisschool zodat ze vanwege hun geschatte leeftijd in 2025 naar de middelbare school kunnen gaan. De jongere kinderen zullen de lagere school verder vervolgen. Als er voldoende fondsen blijven binnenkomen hopen we dit gezin te kunnen blijven ondersteunen.

Naast het ondersteunen van bovenstaande programma’s hebben we ook verschillende reizen gemaakt met drie leiders, bovengenoemde dokter, een voorganger Mathius Murib en sociaalwerker Amoye Pekei, om de relaties en samenwerking in de Pacific te bevorderen. We bezochten o.a. Papua Nieuw Guinea, Solomon Eilanden en Vanuatu. Met name in de relatie met PNG zal verder geïnvesteerd worden.

Reacties zijn gesloten.